Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η Αλίκη του Καλοκαιριού!!!

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε καλοκαίρι. 20 Ιουλίου, μιας κάποιας χρονιάς της δεκαετίας του 30…το πότε ακριβώς δεν έχει καμιά απολύτως σημασία. Και έφυγε για πάντα, επίσης, καλοκαίρι. 23 Ιουλίου του 1996. Με τον ξανθό χείμαρρο στους ώμους και το λαμπερό της, αυθεντικό χαμόγελο, έμεινε στη συνείδησή μας σαν το Αλικάκι του καλοκαιριού. Σε επιστήμη είχε ανάγει η Αλίκη Βουγιουκλάκη το να φωτογραφίζεται το καλοκαίρι  από τον προσωπικό της φίλο και φωτογράφο Μαρίνο Κουσουμίδη σε δικό της styling σχεδόν χωρίς μακιγιάζ και με ελάχιστα ρούχα στον Θεολόγο. Οι καλοκαιρινές πόζες, της πήγαιναν ιδιαίτερα και οι φωτογραφίσεις με μαγιό ξεκίνησαν πολλά χρόνια πριν, από την εποχή της «Μουσίτσας» το 1958.


Καλοκαιρινές πόζες της Αλίκης από την ταινία της "Η Μουσίτσα"(1959)
Το καλοκαίρι του 1960 φωτογραφίζεται στον Πόρο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας της «Η Αλίκη στο ναυτικό» και τέσσερα χρόνια αργότερα κάτω από τον Ροδίτικο  ήλιο ο φακός την απαθανατίζει ωραιότερη από ποτέ όταν και βρέθηκε στη Ρόδο για να γυρίσει σκηνές του φιλμ «Το Δόλωμα».
Μια νεράιδα πολύ όμορφη και πολύ σέξυ. Ηλιοθεραπεία στο γρασίδι, κάτω από το ροδίτικο ήλιο...

Η Ρόδος μάγεψε την Αλίκη και η Αλίκη μάγεψε τη Ρόδο. Η παρουσία της Εθνικής μας Σταρ αναστάτωσε τη ζωή νησιού και κάθε εμφάνιση της ήταν και ένας μικρός...σεισμός!!!

Το καλοκαίρι του 1968 η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ  φωτογραφίζονται με φόντο την λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου στα γυρίσματα της ταινίας "Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης" στην Κέρκυρα.

Καλοκαιρινές στιγμές με την Αλίκη και το Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "Η Αρχόντισσα κι ο Αλήτης". 
Το 1979 ήταν μια δύσκολη περίοδος για την Αλίκη. Είχε πάρει διαζύγιο από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν και έγραφαν πως η «Εθνική Σταρ» γέρασε και δεν αφορά πλέον τον κόσμο. Ήταν τότε μόλις  45 χρονών. Έτσι εκείνο το καλοκαίρι του 1979 κάλεσε τον φίλο της φωτογράφο Μαρίνο Κουσουμίδη στο εξοχικό της στο Θεολόγο και τράβηξε κάποιες σέξι  φωτογραφίες για να τις  δώσει στον τύπο. Το μήνυμα ήταν σαφές: Η Αλίκη παρέμενε ποθητή, όμορφη και νέα.Τελικά οι φωτογραφίες αυτές εντάχθηκαν στο βιβλίο του φωτογράφου με την φωτοβιογραφία της Αλίκης.


Φωτογραφίες της από το καλοκαίρι του 1979...
Τον Αύγουστο του 1982 η Αλίκη πραγματοποιεί με τον Βλάσση Μπονάτσο  στον Θεολόγο, την πρώτη τους κοινή φωτογράφηση, σε εβδομαδιαίο περιοδικό της εποχής, τον «Ταχυδρόμο» επισημοποιώντας στην ουσία την σχέση τους. Οι καλοκαιρινές πόζες τους αφήνουν εποχή ενώ το συγκεκριμένο τεύχος σήμερα πωλείται σε υψηλές τιμές σε διάφορες δημοπρασίες. Παρόμοιες φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν και στο περιοδικό  Φαντάζιο!!!

Απ΄όλα τα πρόσωπα της Αλίκης ,λοιπόν εύκολα επιλέγει κανείς να κρατήσει μέσα του το πιο καλοκαιρινό. Εικόνες φτιαγμένες από ήλιο, αλμύρα και την λάμψη μιας πραγματικής Σταρ, ίσως τη μοναδική Σταρ που έβγαλε αυτός ο τόπος!!!
"Διακοπές στην Αίγινα" - 1957

Στα γυρίσματα της ταινίας "Το Ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο" η Αλίκη απολαμβάνει το φρούτο σύμβολο του Καλοκαιριού, το Καρπούζι!!!

"Η Αλίκη στο Ναυτικό" - 1961

Καλοκαιρινή πόζα από τα γυρίσματα της ταινίας "Αλίκη, αγάπη μου" - 1962.

Το εξοχικό της σπίτι στο Θεολόγο ήταν το καταφύγιο της. Ένα σπίτι που φτιάχτηκε από την ίδια στις αρχές της δεκαετίας του 70 και εκεί περνούσε τα καλοκαίρια της, όταν δεν πραγματοποιούσε περιοδείες. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου αλλά κυρίως των δημοσιογράφων η Αλίκη "γέμιζε " τις μπαταρίες της κρατώντας δίπλα της λίγους φίλους και την οικογένεια της.


Καλοκαίρια στο Θεολόγο!!!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ