Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δέσποινα Σταυρουλάκη - Τα Κινηματογραφικά (ανέκδοτη συλλογή)

Μια τραγουδίστρια χωρίς ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της δισκογραφίας υπήρξε η Δέσποινα Σταυρουλάκη. Ευτυχώς ήρθε ο κινηματογράφος και τις έδωσε τη θέση που της αξίζει. Οι πλέον παρατηρητικοί θα τη θυμούνται από τις εμφανίσεις της στην κωμωδία "Για ποιόν χτυπά η Κουδούνα" του Ορέστη Λάσκου και στο μιούζικαλ "Μια Ιταλίδα απ΄την Κυψέλη" του Ντίνου Δημόπουλου. Στην πρώτη ερμήνευσε το χαριτωμένο "Βρε! Κωστάκη Ανοιχτομάτη" του Κώστα Σεϊτανίδη και στη δεύτερη ένα από τα ωραιότερα χασάπικα, το "Κι όλο ρωτώ" του Νίκου Μαμαγκάκη. Το 1969 στο ερωτικό δράμα του Νίκου Φώσκολου "Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα" ντούμπλαρε τη Μάρθα Καραγιάννη στα τραγούδια "Έλα να σβήσεις τη φωτιά" και "Καινούριο μου Φεγγάρι" του Μίμη Πλέσσα. Και τα δύο πέρασαν στη δισκογραφία με τη φωνή της Ρένας Κουμιώτη. Παρά την ενδιαφέρουσα φωνή της, που την έκανε να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τραγουδίστριες, χάθηκε από το χώρο ηχογραφώντας μόλις κάποια 45ρακια και πιθανόν να μην παρουσίασε ποτέ κάποιο ολοκληρωμένο δίσκο. Για κάποια χρόνια έκανε φωνητικά σε τραγούδια του Χρηστάκη και του Γιάννη Πουλόπουλου.
Στη συλλογή που σας παραθέτω υπάρχουν τα κινηματογραφικά της τραγούδια και φυσικά δεν κυκλοφορεί στη δισκογραφική αγορά!

Τα Τραγούδια της συλλογής:

1.Κι όλο ρωτώ - από την ταινία "Μια Ιταλίδα απ΄την Κυψέλη"(1968)
2.Καινούριο μου Φεγγάρι - από την ταινία "Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα"(1969)
3.Έλα να σβήσεις τη φωτιά - από την ταινία "Πεθαίνω Κάθε Ξημέρωμα"(1969)
4.Βρε! Κωστάκη Ανοιχτομάτη - από την ταινία "Για ποιόν χτυπά η Κουδούνα"(1969)
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ