Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Μάνος Χατζιδάκις: Ραντεβού στην Κέρκυρα (1960) OST

Μια ρομαντική, καλοκαιρινή ταινία του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε το "Ραντεβού στην Κέρκυρα". Μια ασπρόμαυρη παραγωγή της Ολύμπια Φιλμ με πρωταγωνίστρια την Τζένη Καρέζη. Η κορυφαία ηθοποιός μας έχει δύο ρόλους στην ταινία. Παίζει ένα πλουσιοκόριτσο, που για να κερδίσει την καρδιά ενός γόη, προσλαμβάνεται ως οικονόμος στο σπίτι του. Αυτό είναι το βασικό στόρι αυτής της ευχάριστης, διασκεδαστικής κωμωδίας του Ντίμη Δαδήρα.Στο καστ των ηθοποιών ξεχωρίζουν ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Ελένη Χαλκούση, ο Λυκούργος Καλλέργης και ο Βαγγέλης Πλοιός. Η Τζένη Καρέζη δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που σε κάποια ταινία υποδύεται δυο διαφορετικά πρόσωπα. Αρκεί να θυμηθούμε το "Μια Λατέρνα, Μια Ζωή" αλλά και την "Ερωτική Συμφωνία". Υπάρχουν και οι ταινίες της στις οποίες μεταμφιέζεται σε κάποιο διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που υποτίθεται ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει στις ταινίες της: "Ποια Είναι η Μαργαρίτα", "Τα Κόκκινα Φανάρια", το "Τρελοκόριτσο" ακόμη και στο "Δεσποινίς Διευθυντής" παίζει ευκαιριακά δυο ρόλους.

Χαριτωμένα στιγμιότυπα από την ταινία "Ραντεβού στην Κέρκυρα" - 1960 
Πέρα από τις σπουδαίες ερμηνείες των ηθοποιών η ταινία είναι γεμάτη από τα γραφικότατα τοπία του όμορφου νησιού των Επτανήσων συνοδευόμενα από την γλυκιά μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η Νανά Μούσχουρη ερμηνεύει το "Κάπου Υπάρχει η Αγάπη μου", με το οποίο το 1959 απέσπασε το Α΄βραβείο στο Α΄Φεστιβάλ τραγουδιού που διοργάνωσε το Ε.Ι.Ρ. Τα ορχηστρικά θέματα του Χατζιδάκι από το φιλμ κυκλοφόρησαν το 1960 σε 7΄΄ δισκάκι από την εταιρεία Fidelity αλλά μια ανάλογη έκδοση υπήρξε την ίδια χρονιά, με διαφορετικό εξώφυλλο, με προορισμό την Ευρωπαϊκή αγορά. Η έκδοση που σας παρουσιάζω είναι η πλέον ολοκληρωμένη!!!
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ