Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

"Έχω Απόψε Ραντεβού" - 100 χρόνια Επιθεώρηση (1992)

Το 1992 από τη δισκογραφική εταιρεία Portrait κυκλοφορεί ο δίσκος 33 στροφών "Έχω Απόψε Ραντεβού". Η πρώτη πλευρά περιέχει 6 τραγούδια από τη χρυσή εποχή της επιθεώρησης, που έγιναν όχι απλώς επιτυχίες στην εποχή τους, αλλά πραγματικοί θρύλοι και έφτασαν ως τις μέρες μας. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει η "Νέα Γυναίκα" που πρωτακούστηκε στα Παναθήναια τότε που το γυναικείο κίνημα και η Καλλιρόη Παρρέν με την Εφημερίδα των Κυριών της, αντιμετωπίζονταν και λίγο γραφικά. Πρώτη διδάξασα η μεγάλη κυρία του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, που τότε συνήθιζε να παίζει το απόγευμα επιθεώρηση και το βράδυ τραγωδίες. Στο δίσκο το ερμηνεύει μοναδικά η Εθνική μας Σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Στη δεύτερη πλευρά του άλμπουμ υπάρχουν έξι τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Γιώργου Μουζάκη, δυο από τα οποία έγιναν τεράστιες επιτυχίες ερμηνευμένα από τη Ρένα Βλαχοπούλου: το "Έχω απόψε ραντεβού" και το "Βουαλά η Αθήνα". Κόσμημα στο συγκεκριμένο δίσκο είναι φυσικά το κομμάτι "Το Μονοπάτι", σουξέ της Μπελίντα που το 1952 το ερμήνευσε στο Θέατρο "Παπαϊωάννου", στην επιθεώρηση "Μανώλης Τραμπαρίφας".
Κύριος ερμηνευτής των τραγουδιών είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, ο ηθοποιός που ξεχώρισε και έλαμψε στα χρόνια του ογδόντα και εκτός από την Αλίκη συμμετέχει η Λία Βίσση στο τραγούδι "Το Καουμπόϊκο".
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ