Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ειρήνη Παππά - Τραγούδια του Θεοδωράκη (1968)

Το 1968 από τη δισκογραφική εταιρεία RCA κυκλοφορεί ο δίσκος 33 στροφών "Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη". Έντεκα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη ερμηνευμένα από την ηθοποιό Ειρήνη Παππά. Με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η διάσημη ηθοποιός δίνει άλλη διάσταση στα τραγούδια του συνθέτη. "Στη φωνή της μπορείς ν΄ακούσεις το θρήνο του ελληνικού χορικού, το βασανιστήριο μιας τραγικής ηρωίδας ή το κλάμα μιας χαροκαμένης μάνας" γράφει ο έγκριτος κριτικός τέχνης των New York Times, Clive Barnes.
Η πρώτη συνάντηση της Ειρήνης Παππά με το Θεοδωράκη είχε γίνει στην ταινία "Ηλέκτρα"(1962) της Φίνος Φιλμ. Θα ακολουθήσει ο "Ζορμπάς" το 1964 και το 1968 η ηχογράφηση του συγκεκριμένου δίσκου ο οποίος κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ και μέχρι το 1971 εκδόθηκε στη Γαλλία, το Καναδά και την Ιταλία. Στην Ελλάδα η πρώτη του έκδοση έγινε το 1990 σε cd. Τα τραγούδια που περιέχει ο δίσκος είναι τα: "Ένα Δειλινό", "Το Περιγιάλι", "Ήσουν καλός κι ήσουν γλυκός", "Προδομένη Αγάπη", "Δόξα το Θεό", "Γωνιά - Γωνιά", "Ο Παύλος κι ο Νικολιός", "Καημός", "Στα Περβόλια", "Ο Ήλιος" και το "Μοιρολόι".
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ