Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Γιώργος Παπαζήσης - Τα Τραγούδια του

Ο Γιώργος Παπαζήσης υπήρξε ο ηθοποιός που εδραίωσε την κινηματογραφική του καριέρα στηριζόμενος στο ρόλο του "Μανωλιού". Ένα ρόλο που τον επανέλαβε πολλές φορές στις ταινίες του Κώστα Καραγιάννη, ξεκινώντας ως δευτεραγωνιστής και πολύ σύντομα γυρίστηκαν ταινίες επάνω του. Αρκεί να θυμηθούμε τα φιλμ: "Ο Μανωλιός στην Ευρώπη" και "Ο Μανωλιός ξαναχτυπά".
Βέβαια ακόμη και την εποχή των δεύτερων ρόλων στις ταινίες, εύκολα μπορούσε κάποιος θεατής να παρατηρήσει ότι ο Γιώργος υπήρξε η περιφερειακή γελωτοποιός δύναμη.
Όπως πολλοί συνάδελφοι του την εποχή της ακμής του Ελληνικού κινηματογράφου, έτσι και αυτός δοκίμασε τις δυνατότητες του στο τραγούδι, όταν το απαιτούσε ο ρόλος του. Κάποια από αυτά τα τραγούδια, όλα με την υπογραφή του σπουδαίου Γιώργου Ζαμπέτα, συγκέντρωσα στη συλλογή που ακολουθεί, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο ηθοποιό που ήρθε στο θέατρο ως φωτεινός αστέρας και που σίγουρα δε θα ξεχαστεί όσο και αν το θέλει ο αδηφάγος χρόνος.

Τα Τραγούδια της Συλλογής:

1.Στη Ξενιτιά - από την ταινία "Ο Μανωλιός στην Ευρώπη"
2.Ο Κρητικός και η Κοπελιά - από την ταινία "Ο Μανωλιός ξαναχτυπά"
3.Φταίω εγώ ο άμυαλος - από την ταινία "Ο Μανωλιός ξαναχτυπά"
4.Απογοήτευση - από την ταινία "Ο Μανωλιός στην Ευρώπη"
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ