Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Γιώργος Κατσαρός: Η Αρτίστα (1966) ανέκδοτο OST

Το 1966, λίγο πριν ο Κώστας Καραγιάννης δημιουργήσει τη δική του εταιρεία παραγωγής, γυρίζει με την Κίκος Φιλμ το αισθηματικό δράμα, "Η Αρτίστα". Μια ασπρόμαυρη ταινία που όμως έχει και μια χορευτική σκηνή, έγχρωμη. Πρωταγωνιστεί η  Μαριάννα Κουράκου, μια ηθοποιός που για μια δεκαετία περίπου θα εμφανιστεί σε περισσότερες από 20 ταινίες, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην εγχώρια κινηματογραφική μυθολογία. Με τη σπάνια εκφραστικότητα της, την ωραία φωνή και την κομψή παρουσία της η Μαριάννα στην ταινία αυτή πέρα από το ταλέντο της στην υποκριτική, ερμηνεύει και ένα χαριτωμένο τραγούδι του Γιώργου Κατσαρού.
Το σάουντρακ της ταινίας δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως αυτόνομο έργο του συνθέτη παρότι έχει πολύ όμορφα τραγούδια. Όπως το "Διαβάτη" με τον Αλέκο Αναστασιάδη, αλλά και το "Τραγούδι του γάμου" με τους Αλέκο Αναστασιάδη και Δέσποινα Στυλιανοπούλου.
ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ.
Από τους υπόλοιπους ηθοποιούς αξίζει να αναφέρουμε φυσικά, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, το Χρήστο Τσαγανέα, το Λαυρέντη Διανέλλο, την Παμφίλη Σαντοριναίου, το Νίκο Φέρμα, το Βαγγέλη Καζάν και το χορευτή Φώτη Μεταξόπουλο σε ρόλο ζεν πρεμιέ.
Η πρεμιέρα της "Αρτίστας" έγινε στις 21 Φεβρουαρίου 1966 και συγκέντρωσε 235.048 θεατές στις αίθουσες Α΄προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ