Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ράλλης Αγγελίδης: Ο γνωστός μας...άγνωστος!

Πέρα από τους λαμπερούς πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου ή και τους δευτεραγωνιστές υπήρξαν κάποιοι ηθοποιοί που ποτέ ή σχεδόν ποτέ, δεν ασχολήθηκαν μαζί τους τα έντυπα της εποχής. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο Ράλλης Αγγελίδης, που μπορεί να το βλέπουμε σε δεκάδες ταινίες ωστόσο αγνοούμε ακόμη και το όνομα του.
Ο Ράλλης γεννήθηκε κατά άλλους στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο και κατά άλλους στην Οδησσό της Ουκρανίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως έτος γέννησης το 1902. Αυτοδίδακτος ηθοποιός ανέβηκε στο σανίδι στη δεκαετία του 1920 και μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 60 έπαιξε κυρίως σε οπερέτες και επιθεωρήσεις, συνεργαζόμενος με κορυφαίους καλλιτέχνες του είδους.
Το 1939 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ενώ θα ακολουθήσουν πολλές εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη που θα τον καθιερώσουν στη συνείδηση  του κινηματογραφόφιλου κοινού. Δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα ωστόσο όλοι το θυμόμαστε ως γιατρό στο "Θησαυρό του Μακαρίτη", ως δάσκαλο χορού στο "Γλέντι, Λεφτά κι Αγάπη", ως ασθενή σε φαρμακείο στον "Πολυτεχνίτη κι Ερημοσπίτη"  αλλά και ως φίλο της Γεωργίας Βασιλειάδου που την παντρεύεται στη "Θεία απ΄το Σικάγο". Η τελευταία του εμφάνιση έγινε το 1966 στην κομεντί "Φτωχό μου Σπουργιτάκι". Αμέσως μετά αποσύρθηκε από το θέατρο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ζούσε μόνος του στην Κηφισιά (αφού δε παντρεύτηκε ποτέ του) έχοντας μοναδική του συντροφιά δυο μεγάλες θεατρίνες, τη Ρένα Ντορ και τη Γεωργία Βασιλειάδου. Μετά το 1972, οπότε η κατάσταση της υγείας είχε επιδεινωθεί, εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και μέχρι το τέλος της ζωής του, έζησε στην Πάτμο, δίπλα στην αδελφή του. Έσβησε το καλοκαίρι του 1974. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ