Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η τηλεοπτική "Θεατρίνα" - Αλίκη: σε άλλους άρεσε, σε άλλους όχι!!!

Βρισκόμαστε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70. Η τηλεόραση μπαίνει δειλά - δειλά στα σπίτια μας, ενώ ο ελληνικός κινηματογράφος αρχίζει να πέφτει σε...κώμα. Οι μόνες ίσως ταινίες που εξακολουθούν να κόβουν εισιτήρια είναι εκείνες της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία ωστόσο αρνείται να δεχθεί κάποια συμμετοχή σε σίριαλ, παρότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί τη ζητάνε επιμόνως.
Το 1974 ωστόσο η Εθνική μας Σταρ θα εμφανιστεί στη μικρή οθόνη, παρά τις δηλώσεις της, ένα χρόνο πριν: "...η πλύση εγκεφάλου που κάνει το κουτί αυτό, με εκνευρίζει". Η πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση θα γίνει με το σίριαλ εποχής "Βασίλισσα Αμαλία" (παραγωγή της Δυάς TV) ενώ το 1977 θα ακολουθήσει η τηλεοπτική μεταφορά της "Θεατρίνας" του Σόμερστ Μομ. Μια σειρά για την οποία γράφτηκαν πολλά τότε, από το ότι διακωμωδεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου μέχρι ότι αποτελεί μια προσπάθεια της Αλίκης να αποδείξει στο κοινό της ότι εξακολουθεί να παραμένει νέα, επαναλαμβάνοντας απλά τον κινηματογραφικό εαυτό της. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου 1977 και τελείωσε στις 16 Οκτωβρίου 1977. Τα επεισόδια μεταδίδονταν κάθε Κυριακή στις 8 το βράδυ, από την ΕΡΤ. Η σκηνοθεσία ήταν του αδελφού της Αλίκης, Τάκη Βουγιουκλάκη ενώ το σενάριο ξεκίνησε αρχικά να γράφει ο Σωτήρης Πατατζής(τα έξι πρώτα επεισόδια), ο οποίος αντικαταστάθηκε από το παλιό συνεργάτη της Βουγιουκλάκη, Γιώργο Ρούσσο.
Ο αρχικός σχεδιασμός των συντελεστών ήταν η σειρά να ολοκληρωθεί σε 60 επεισόδια αλλά μετά τη χλιαρή αποδοχή της σειράς από το κοινό η "Θεατρίνα" ολοκληρώθηκε σε 33 επεισόδια, από τα οποία δυστυχώς δε σώζεται ούτε ένα πλάνο. Το 1980, η Αλίκη με βάση το ίδιο σενάριο γυρίζει την ταινία "Πονηρό Θηλυκό, Κατεργάρα Γυναίκα", η οποία σκίζει εισπρακτικά παρότι η ίδια αποκήρυξε το φιλμ, χρόνια αργότερα.
Οι συντελεστές της τηλεοπτικής "Θεατρίνας". Από αριστερά: Δέσποινα Νικολαϊδου, Μπάμπης Κατσούλης, Γιάννης Φέρτης, Τάκης Βουγιουκλάκης, Αλίκη, Στέφανος Ληναίος, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλυ Γαρμπή, Θόδωρος Κατσαδράμης και Αθηνά Μιχαηλίδου.
Από τη "Θεατρίνα" το μόνο που σώζεται είναι κάποιες φωτογραφίες, αφού κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν ότι αξιόλογο υπήρχε στο αρχείο της ΕΡΤ. Μπορεί η "Θεατρίνα" να μη σημείωσε  υψηλά νούμερα τηλεθέασης για το δεδομένα της εποχής, ωστόσο ξεχώρισε για την άρτια παραγωγή αλλά και για την ποιότητα της. Ειδικά αν τη συγκρίνουμε με το σημερινό χάλι της ελληνικής τηλεόρασης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ